"Mihelyt kész, kopni kezd. Szál szál után válik egymástól és visszaszövődik a semmibe..." Szabó Lőrinc


2010. január 12., kedd

Ballada a babzsákok csodálatos mivoltáról

Imádom a babzsákokat. Tavaly télen kb. 60 db babzsákot gyártottunk a gyerekekkel, akkora volt a siker, hogy már megrendelések érkeztek több családtól. Mindneki úgy érezte, babzsák nélkül már nem élet az élet. A mi készletünk is kissé megfogyatkozott, mivel gyakran a távozó vendégek kezébe nyomtunk egyet-egyet.

Most azonban új lendületet vett a lelkesedésem. Megláttam ezeket a csodaszép babzsákokat és úgy érzem elérkezett az idő, hogy feltöltsük a kiürült készleteket. Hamarosan mutatom a mieinket is... Addig lehet ezekben gyönyörködni és persze munkához látni.

Innen: Counting Bean Bags from Chez Beeper Bebe.

Azért a régieket megmutatom.


7 megjegyzés:

  1. ezeket festettetek az anyagra? nagyon jo!!! en is keszulok mar egy ideje babzsakot varrni, de most meg is csinalom!!!:-) legyszi irjal jatekokat is, ha jol emlekszem mondtad, hogy van valami jo konyved.
    Sot fel lehetne tenni a gyerekes blogunkrs is, kuldok is meghivot.

    VálaszTörlés
  2. Hát, öööö... ez egy ágyneműhuzat (volt), amit turiban találtam, aztán annyira adta magát a minta, hogy feldaraboltuk és nekiálltunk gyártani a szépséges babzsákokat. Már fogytán van, így ki kell találni valami újat. Azért a LINK, amit ajánlgatok itt fent, elég tuti, nem? Ilyet én is szeretnék nekünk.

    VálaszTörlés
  3. a link nagyon rendben van, mar neztem is. azt meg tudod mondani, hogy ezeknek mekkora a kenyelmes merete?

    VálaszTörlés
  4. Örülök, hogy ti rázizzentetek a babzsákprojektre. Van egy könyvünk is, sok-sok vidám tornagyakorlattal, majd megmutatom azt is. Habár a gyerekek annyira leleményesek tudnak lenni.

    A miénk 16x16-os négyzetekből van, ebben benne van a varrásráhagyás, nekünk bevált. Általában lencsét teszünk bele, de lehet rízs is, nyáron volt, hogy meggymaggal töltöttük meg.

    VálaszTörlés
  5. Köszönöm az ötletet. Régen mi is teli voltunk babzsákkal, elfogyott, aztán valaiért nem pótoltam.. Na majd most:-)

    VálaszTörlés
  6. 7 db szamosat keszre varrtam, a tobbi is kiszabva, csak nincs babom:-) de 2 db-ra volt meggymag es nagyon jo!!! Ha kesz, csinalok egy szivarvanyosat is:-) nagyon tetszik a dolog:-D

    VálaszTörlés
  7. Kedves Kicsoda, ugye majd megmutatod? Főleg a szivárványosra lennék kiváncsi...

    VálaszTörlés