"Mihelyt kész, kopni kezd. Szál szál után válik egymástól és visszaszövődik a semmibe..." Szabó Lőrinc


2011. június 23., csütörtök

Az első "fecskék" megérkeztek a Meseházba


Colette már eljutatta a hozzá küldött tarisznyákat Paloznakra. Én még várok néhányat és remélem, hamarosan én is küldhetem/vihetem a nálam gyülekező madaras sereget a Meseházba.

Addig is olvassátok Boldizsár Ildikó kedves sorait a MESETERÁPIA KÖZPONT honlapján, hisz ez mindannyiunknak szól.8 megjegyzés:

 1. Hm, hm. Szép, de nekem valami hiányzik. Majd elmesélem:)
  Ráérsz szombaton?

  VálaszTörlés
 2. Igen, tényleg nem pont úgy volt, ahogy a honlapon szerepel... vajon ki emlékszik rosszul?

  De szívből remélem, hamarosan majd kiderül, hogy s mint volt valójában ez a történet. Sokan másképp emlékeznek...

  A Barátságtakaró már réges-régen készen volt és pihent egy szekrényben. Aztán rátalált az őszi "Meseházba meseszép holmikat" felhívásomra...

  És a tarisznyák... hm... nekem is édesgyermekeim.

  VálaszTörlés
 3. Kedves Gabi,

  szívből kívánom, hogy mindenkinek a saját története maradjon fenn. Számomra Ildikó munkájának a segítése, a gyerekek élményhez juttatása a fontos... mindezért köszönöm, hogy a Te felhívásodra kapcsolódhattam be ebbe a munkába és a így a barátságtakaró ma már nem egy szekrényben pihen.
  Üdvözlettel: Colette

  VálaszTörlés
 4. Kedves Gabi!
  A blogokat olvasva megértettem, hogy Te voltál kezdeményezője annak, hogy a "Meseházba meseszép holmik" kerüljenek. De szerintem a cél a legfontosabb.
  A gyerekek.
  Akiknek Ildikóék, Ti és még nagyon sok önzetlen ember csodaszép élményt nyújt.
  Az én kislányom is érintett. Kaptunk a budapesti T.E.GY.E.SZ.-től pályázati felhívást. Saját mesével, madaras rajzzal lehetett jelentkezni. Először nem foglalkoztunk vele, mert a nyaralásunk erre az időpontra esik, de amikor a felhívást olvastam a tarisznya varrásra akkor megnéztem a Meseház honlapját, és amit ott láttam nagyon megfogott. Így az utolsó pillanatban beküldtük Krisztikém pályázatát, és izgatottan vártuk az értesítést.
  Sajnos nem nyert.Ugyanis 38 gyerek írt jobbnál-jobb mesét, és nem volt könnyű dolog kiválasztani azt a 10 helyett 12 gyereket aki idén mehet Palóznakra. A többiek egy nagyon szép oklevelet kaptak, mézeskalács szívvel, madaras képeslappal, és egy ígéretet Ildikótól, hogy jövőre,ha pályáznak 100% hogy mehetnek. Mindezt a Központi Szabó Ervin könyvtár dísztermében kedves összejövetel keretében.
  Remélem, hogy kissé hosszúra sikeredett hozzászólásommal egy kis betekintést láthattok a másik oldalra is. Én csak egy kis szeletét láttam ennek az óriási szervező munkának, és úgy gondolom ez a tévedés ennek tükrében megbocsátható.
  Üdvözlettel: Balogh Magda

  VálaszTörlés
 5. Kedves Magda!

  Szívből kívánom, hogy a kislányod jövőre eljusson a Meseházba! Igen, ici-pici a mi hozzájárulásunk ahhoz képest, amit a Központban dolgozók létrehoztak, átadnak a gyerekeknek, családoknak. Abba pedig bele sem merek gondolni, hogy milyen érzés, amikor azt kell mondani egy kisgyereknek, a családjának, hogy sajnos nem került a szerencsés kiválasztottak közé... Azért arra bíztatlak, hogy forduljatok friss, kiváncsi füllel a mesék felé, a magyar népmesékben sok-sok választ, vígasztalást megkaphattok, hiszen a mesék önmagukban is tudnak szólni hozzánk. Persze, óriási segítség, ha valaki segít felnyitni a titkokat, ahogyan azt Ildikó megteszi mindannyiunk épülésére, gyógyulására...

  Szép nyarat és mesés napokat, estéket kívánok!

  Gabi

  Hadd ajánljak nektek egy könyvet, amelyet Boldizsár Ildikó szerkesztett: Esti mesék lányoknak... számunkra kifogyhatatlan bölcsességek és örömök tárháza. De érdemes keresni az általa szerkesztett többi mesegyűjteményt is!

  VálaszTörlés
 6. Köszönjük kedves üzenetedet. A könyvet beszerezzük, Kriszti imád olvasni, örülni fog neki. Nagyon okos, különleges kislány.
  Nálunk szerető otthonra talált, de persze neki is nehéz feldolgozni hogy nem a vérszerinti szüleivel él.

  Nem volt egyértelmű az üzenetem. Az oklevelek átadása előtt már tudták a gyerekek hogy nyertek, vagy sem, és ennek tudatában mentünk el majdnem mindannyian, és egy nagyon klassz
  délutánt töltöttünk el együtt abban a csodásan felújított könyvtárban.
  Mi is szép nyarat kívánunk mindenkinek.
  Magda

  VálaszTörlés
 7. Kikerekedett a történet...:-)))
  Köszönjük, Drága Ildikó!

  VálaszTörlés