"Mihelyt kész, kopni kezd. Szál szál után válik egymástól és visszaszövődik a semmibe..." Szabó Lőrinc


2013. június 26., szerda

Mesetarisznyák Paloznakra, a Mesetererápia Központba - 2013

Boldizsár Ildikó az alábbi sorokkal köszönte meg a tarisznyavarrók munkáját:

"Kedves Gabi! Kedves Asszonyok, Nők és Lányok!

Immár második alkalommal élhettem át azt a csodát, hogy átveszek egy hatalmas dobozt, amelyben számomra tulajdonképpen ismeretlen nők munkái rejtőznek, de alighogy kiemelem az első "munkákat" - nevezetesen egy-egy csodálatosan elkészített, madárral vagy madarakkal díszített mesetarisznyát -, mindjárt azt érzem, hogy mindenkit ismerek, aki beleadta szívét-lelkét, legjobb mesterségbeli tudását a tarisznya elkészítésébe. Mindig azt szoktam mondani, hogy egy-egy kedvenc mese mennyi mindent elárul az emberről, nos hát most azt is hozzá kell tennem: mennyi mindent elárul egy-egy ilyen gondosan elkészített darab is arról, aki készítette! Hálás szívvel köszönöm Mindannyiótoknak azt, hogy segítitek munkánkat! Munkatársaim nevében is ígérem, hogy mi meg csupa olyasmivel fogjuk megtölteni az Általatok készített tarisznyákat, amivel hozzájárulunk a gyerekek öröméhez, napjaik megfényesítéséhez. Elmondom azt is, hogy a gyerekek minden turnusban nagyon nagy becsben tartják ezeket a tarisznyákat! Akik másodszor vagy harmadszor jönnek vissza, mindig nagy örömmel és a féltve őrzött tárgyak iránti tisztelettel hozzák magukkal, és így is viselik magukon egész nap.

Köszönjük Mindenkinek az áldozatos és gyönyörűséges munkát, Gabinak pedig az odaadó szervezést!

Sok szeretettel:

Boldizsár Ildikó
szakmai vezető
Meseterápia Központ
Paloznak"

Szeretnénk néhány tarisznyát megmutatni a z eddigi 63-ból. Talán lesznek még asszonyok, akik kedvet kapnak a tarisznyakészítéshez. Érkeztek már a határidő után is...

Halász Csilla tarisznyái

A keceli Öltögető kézimunka kör tarisznyáiHamarosan mutatunk még tarisznyákat, sőt egyre újabbak érkeznek... sajnálom, hogy nem fotóztam le mindet, de azért még tudok mutatni párat, remélem. Bátran küldjék a lemaradók is, el fognak jutni a munkáik Paloznakra!
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése