"Mihelyt kész, kopni kezd. Szál szál után válik egymástól és visszaszövődik a semmibe..." Szabó Lőrinc


2010. június 21., hétfő

WW KIP WEKERLE 2010


10 órakor kezdtünk el gyülekezni. Az égiek nagyon kegyesek voltak hozzánk, mert gyönyörűen sütött a nap, így a szabadban, a Győri Ottmár téren gyülekeztünk.


Ági fia terepasztalához készített fákat. A megújuló Kós Károly téren 400 új fát ültettek. Már néhány fa makettje elkészült.



Viki velünk tanult meg kötni, horgolni. Manapság a lustakötést gyakorolja és gyönyörű színeket használ. Vele volt két kislánya is. Julika szövőkeretet hozott magával és szorgosan dolgozott is.


Tracey a nagyi négyzetet tanulta, gyakorlta, némi free-style beütéssel. Szerintem nagyon reményteljes próbálkozásai voltak.


Juli hatszögekből készít takarót...


Íme a szövés, saját készítésű szövőkereten, Julika kezemunkája.


Ildi hosszú évek után most vett kezébe horgolást és a déditől maradt fonalakkal ő is a nagyi négyzetet próbálgatta. Még folytatjuk a gyakorlást a jövőben is, hogy elkészüljön a takaró.


Én a türkiz szatyor ikertestvérét horgoltam, ezúttal pamutfonalból. A tombolán nyolcan vettünk részt. A sorsolást Annára bíztuk, aki a kislányom ovistársa és anyukájával, Ibolyával és húgával csatlakozott hozzánk. Ő körmöcskével dolgozott, hajpántot szeretene készíteni. Férjem reggel lebeszélt a részvételről, mert hogy venné az ki magát, ha én nyernek... de a lányok úgy döntöttek, hogy legyen bennt az én nevem is a (félkész) sapkában... ami azzal a következménnyel járt, hogy végül én nyertem meg a csodás BARKA fonalat. Nagyon meg voltam illetődve... De vigasztalt a tény, hogy mások is nyertek a tombolán és hogy mindenki szívből örült... Hamarosan el is kezdek belőle valamit.


Én sajnos csak délig értem rá, de azért még átballagtam a tömeggel a Koller bácsi cukrászdájába, ahol tovább folyt a vidám terefere. Nem tudom, hogy a lányok még meddig maradtak, de azt hiszem mindenki örömmel gondol vissza majd erre napra. Ünnep után azomban jönnek a színes hétköznapok. Csütörtökön pedig folytatjuk a megszokott heti találkáinkat. Évi, Erika, Zsuzsi és Kati, négy törzstagunk, sajnos nem tudott eljönni, reméljük legközelebb sikerül majd nekik is...

Megtisztelt minket jelenlétével egy helyi blogger és a Helyi Téma wekerlei munkatársa is.

4 megjegyzés:

  1. Igazán nagyszerű napotok volt nektek is, ahogy olvasom!:))) Jó, hogy sok fiatal is részt vett.
    A nyereményedhez gratulálok!:)

    VálaszTörlés
  2. Gratulálok a szép fonalhoz és hogy ilyen nagyszerűen sikerült összehoznotok egy ilyen szép napot!!!:)

    VálaszTörlés
  3. Gratulálok a kezdeményezéshez, a szép molinóhoz, a képekhez! És a részevételi arányhoz! Csak így tovább!
    A helyi blogger

    VálaszTörlés
  4. Nektek is szép napotok volt, úgy látom.
    Gratulálok a fonalhoz, szerintem az enyém is ilyen.

    VálaszTörlés