"Mihelyt kész, kopni kezd. Szál szál után válik egymástól és visszaszövődik a semmibe..." Szabó Lőrinc


2011. május 4., szerda

Missziós sátor a Föld Napján, Wekerlén

Végig teltház volt a Kör-Kötő-Kör sátornál, sok apró holmi készült. Kis kezek varrtak, szabtak, volt akinek apu segített csomót kötni a cérna végére. Vannak már törzsvendégek, de mindig vannak kezdők is a sátornál.


A nemezelt pulcsik mindig nagyon fogynak, így ha valaki tud egy jó beszerzőforrást, árulja el nekem. 100% gyapjú (akár molyette, szakadt, összement) gyapjúpulcsikat gyűjtünk a kézműves foglalkozásokhoz, akármlyen színben, fazonban.


Miért írtam, hogy misszió? Sok gyerkőc itt fog először tűt, cérnát a kezébe, esetleg varr fel gombot. El kell kezdeni valamikor... A kötött, horgolt holmikra szinte mindenki nagyon rácsodálkozik. Hát ezért...

Fotók: Weszely Gabi

4 megjegyzés:

  1. És ott van a hatszöges kezdemény is:)

    VálaszTörlés
  2. Hogy kiszúrtad...! Mindig egy kicsit nagyobb lesz, talán egyszer el is készül.

    VálaszTörlés
  3. Már gyűjtöm egy ideje neked a molyos pulcsikat, amiket már végképp nem lehet megmenteni, sajnos. Csak találkoznunk kéne végre már...
    Pedig az a Wekerle...milyen gyönyörű!!!
    És gratula a misszióhoz!

    VálaszTörlés
  4. Húúú, nagyon izgatott lettem! Találkozzunk!
    És köszönöm! Igazából ez belső kényszer nálam... olyan boldog vagyok, amikor ragyog egy szempár, hogy elkészült valami, amit csak ő csinált, egyedül. Aztán mikor később öszefutunk és sorolja, hogy mi mindent csinált már azóta.

    VálaszTörlés