"Mihelyt kész, kopni kezd. Szál szál után válik egymástól és visszaszövődik a semmibe..." Szabó Lőrinc


2010. május 11., kedd

Elkészült: Tavaszi sapka+kulacstartó kombó





A sapka:

3 megjegyzés:

  1. Nagyon szépek, a kulacstartó színei meg főleg! Egy kérdésem lenne: milyen fonalat használtál? (kérdés oka: Két éve volt egy próbálkozásom kulacstartóra, Cataniaból, és az első alkalommal, amikor vízzel teli palackot tettem bele, felismerhetetlenségig kinyúlt. Pedig maga a funkció annyira jó és praktikus.) Köszi előre is a tipped!

    VálaszTörlés
  2. Kedves Anyahajó!
    A kipróbálás már megtörtént, elég jó formában van a darab. Már több példány is üzemben van. Azért majd figyelem a sorsukat...
    Ez vegyes (főleg maradék) fonalból készült, az alap itt is pamut. Talán érdemes lenne kipróbálnod egy számmal kisebb tűvel ugyanazt a fonalat, erről mit gondolsz? Én elég szorosan kötök-horgolok, itt erre nagy szükség is van, pont az általad említett ok miatt.
    Számomra is sok újdonságot tartalmaz a Barka fonalak bemutatkozása, persze legtöbb újdonságot a bambuszról olvastam, tanultam, de a pamutról is érdekes volt olvasni a felhasználási javaslatot.
    Ez egy nagyobb kulacs, de a gyerekeknek fél literes vizesüveghez horgoltam, s az nem annyire nagy megterhelés...
    Az előre megkötött, utólag nemezelet (40%-ot zsugorodó) gyapjú alapanyagból (pl. Tolnai előfonal)készülő kulacstartó valószínüleg egy vastömböt is kibírna, persze nem annyira illik az évszakhoz, mint a könnyed pamut. Bár most, hogy ezt leírtam, kedvem lett kipróbálni... Ezzel a technikával laptop tartókat is készítenek, nem kis sikerel.

    VálaszTörlés
  3. Köszi az ötletet, a gyapjú tényleg kézenfekvő gondolat, ki fogom próbálni. Ha a szín tavaszi-nyári, akkor biztos jó lesz.
    Hm, a kisebb tű is megfontolandó...
    Igen, a Barka fonalakkal én is kacérkodom, de egyelőre erősebb az önmérsékletem :)

    VálaszTörlés