"Mihelyt kész, kopni kezd. Szál szál után válik egymástól és visszaszövődik a semmibe..." Szabó Lőrinc


2009. szeptember 3., csütörtök

Fonalak és készülődés / Yarn and preparation


A ajánlott boltok között találhatóak azok, amelyekben tegnap kb. 2,5 kg fonalat vettem 850 Ft/kg áron, ezek zömmel superwash minőségű, 80%-os gyapjúfonalak (de van köztük tiszta gyapjú is) , ideálisak zokni kötésére, de én granny square takarókat fogok horgolni belőlük. Terveimben szerepel egy berliner kendő, egy óriási granny square, amit ősszel (télen?) lehetne hordani, ahogyan ükanyáink tették. Szerintem nagyon vagány viselet lenne. Ma el is kezdem az első KÖR-KÖTŐ-KÖR-ben.

Egy rebarbarapitét sütöttem. Már nagyon várom, hogy 7 óra legyen, kiváncsi vagyok, vajon hányan leszünk, kik szánták el magukat a nagy lépésre, hogy együtt kössünk, horgoljunk.

Íme egy granny, amely Őriben készült.

5 megjegyzés:

  1. Ezeket a fonalakat (ennyiér) hol szerezted be?
    A granny square-be én is beleszerettem. Nagyon szép, amit készítettél. Az én takaróm maradék fonalakból készült négyzetekből áll össze, lányos színekből (főleg). Ha sikerül öszeállítani, majd teszek fel képet a honlapomra.

    VálaszTörlés
  2. En is kivancsi vagyok hanyan lesztek/voltatok, mert nagyon jo otlet. Magam is fontolgattam egy hasonlot. Regebben jartam egy olyan `korbe`, ahol havonta talalkoztunk, mindig masnal es mindeki csinalta, amihez epp kedve volt; scrapbook, horgolas, kotes, varras. Mindig uj otletekkel tert haza az ember.
    De Wekerle sajna nekem is egy jo 40-50 perces utazas lenne;-(

    VálaszTörlés
  3. Na en meg most neztem bele a linkekbe es nagy eszemmel rajottem, hogy mi ismerjuk egymast;-)
    Kriszta vagyok:-) Szoval a dolog meg erdekesebben nez ki.

    VálaszTörlés
  4. Kedves Kicsoda! Először azt akartam írni, hogy szabad a gazda. De megvagy, bemértelek. Üdv! Hamarosan beszámolok a körröl, ami elég jól indult.

    A fonalakat a Rutibutik, Potom bolthálózatában veszem, vettem. Címek itt a jobb oldalon. Nekem sajna egyik sem esik útba naponta, aki gyakran be tud térni, annak nagy fogásai lehetnek!

    VálaszTörlés
  5. Köszi Gabi! Közben rájöttem, hogy itt vannak oldalt a linkek...
    Nekem Wekerle 200 km... sajnos. Szóval nekem se esnek utamba ezek a boltok. De nagyjából havonta megyünk Pestre. Hátha akkor eljutok a boltokba is.
    Jó lesz a granny. Én is elkezdtem egyet a nagyfiamnak is karácsonyra.

    VálaszTörlés